ڕۆڵى یادگە لە گێڕانەوەى مێژوویی لاى میرزا محەمەد ئەمین مەنگوڕى - م.م. مەرزییە حسین ئەحمەد (Journal of College of Education, 2025)
ئەم توێژینەوەیە باس لە یادگە و نووسینەوەى مێژوویى و ڕۆڵى یادەوەرى لە نووسراوە مێژووییەکانى میرزا محەمەد ئەمین مەنگوڕى دەکات, هەڵوەستە لەسەر گێڕانەوەى زارەکى و پشتبەستنى مێژوونووس بە زەین و یادەوەرى خۆى لە چرکەساتە مێژووییە جیاوازەکاندا دەکاتەوە و تایبەتمەندیەکانى نووسینەوەى یادەوەرى لاى ئەو دەردەخات و گوزاشت دەکات لەسەر لایەنە ئەرێنى و نەرێنیەکانى یادەوەریە مێژوویەکانى و بەتایبەتى ڕۆڵى لە گەیاندنى هەندێک ڕووداوى مێژوویى بەشێوەیەکى نادروست کە سەرنجى خوێنەر بۆلاى خۆى کێشدەکات و خاڵى لاوازى گێڕەرەوە مێژووییەکان لەڕێگەى یادەوەریەوە لەى مەنگوڕى دەردەخات و جەخت لەسەر هەندێک زانیارى دەکاتەوە کە لەژێر کاریگەرى ڕوودا و پێشهاتەکانى یادگەدا توشى شێواوى بوون لە گێڕانەوەى ڕووداوى قۆناغە مێژووییە جیاوازەکاندا
Keywords: مەنگوڕى; یادەوەرى; مێژوو